Pokušali su Kinezi posredovati i u Ukrajini, pa smo vidjeli kako je završilo. Iznijeli fol nekakav plan od 10 tačaka (svaka tačka moralno naprdjivanje). Još Zelenski iskazao interesovanje. Par dana kasnije se sastao sa kineskim ministrom da vidi o čemu se radi, poslije više nikad nije pomenuo Kinu i njihov plan.
Preporucio bi ti da pogledas sta su minski sporazumi = potpisano je bilo da Rusi dobiju autonomiju u okviru Donbasa i da Ukrajina prezume kontrolu na granicnim punktovima prema Rusiji u Donbasu, godinama se cekalo od Rusije da se ispuni tajdogovor a Zapad sa Ukrajinom nije htjeo to ispostvati, ako mi nevjeruejs ukucaj "minski sporazum" , jasno je svakome koji razmislja da je zapad iza ovog konflikta tako su i srusili legalno izabranu vlast 2014 godine u Ukrajini oruzanim pucem
Ma znam, ali ne možeš ti odmah izvršiti agresiju na nekoga samo zato što je narod izašao na ulice i strušio vlast. Mislim, imali su poslje toga predsjedničke izbore u dva navrata, prvi put pobjedio Porošenko, drugi put Zelenski. Šta sad, samo zato što nisu bili pro-ruski kandidati, hajmo agresiju? Pusti to.
Prikaži sve komentare (21)