Ako ce moji unuci vracati ovih bijednih 78 miliona KM(ja ne znam stvarno), ko ce onda vracati Hrvatskih 70 milijardi eura kredita... Bosna i Hercegovina ima jednu veliku prednostz kad nas usporedimo sa ostalim ex-Yu drzavama a to je da smo daleko najmanje zaduzeni. Imali bi i mi autoceste i sve kao i Hrvatska kad bi bili glupi i uzeli nenormalni kredit.
Nivo amaterskog razmisljanja(bez uvrede). Hrvatska moze biti 70 milijardi eura u kreditu, jer Hrvatska za godinu dana vise namakne nego BiH. To sto mi nismo u velikoj kreditnoj zaduzenosti, ne znaci da nemamo problem, nego smo toliko siromasni da nemamo odakle da vracamo. Turska je imala kredit oko 50 milijardi dolara za 50 godina i vratila ga, naravno da ga moze vratiti jer im je ekonomija strahovito napredovala, a mi ni ovih 800 miliona koliko smo digli necemo vratiti za 50 godina jer nemamo odakle.
@rezim ...de ti malo "metni" u odnos bdp i dug hr i bih...osim ako hrvatska nije za heftu dana postala japan...ako ovdje ljudi žive "na kredit" tamo svaki "pristojan" građanin vrti bar 20 kartica...kad potegne karticom platit 8 kuna za kruh, to špil kreditnih...a sve se "namiče" od 3500-4000 kuna...
Prikaži sve komentare (84)