@fiko halimic: neće tebe niko tjerati da se izjasniš drugačije, ali trebaš i ti i svi ostali (uključujući i mene) biti svjestan da ako se u bosni i hercegovini izjasniš kao bosanac, bit ćeš deklarisan kao "ostali", jer u bosni i hercegovini bosanac ne postoji, ima samo srbin, hrvat, bošnjak i ostali, pa ti vidi. sretno u svakom slučaju!
bosanci postoje. ako ne postoje u politickom smislu, onda to treba promjeniti. neprihvatljiva je bilo kakva retorika koja ce bosance asimilirati ili prevoditi u druge nacije, ima tu i pitanje jedno pola miliona djece iz mjesovitih brakova. njih se takvim politikanstvom, latentnom prijetnjom "da ih nigdje nema" ako se ne izjasne kao pripadnici nekog od konstitutivnih naroda, dovodi u situaciju da moraju izabrati ciji su. mamini ili tatini. i da moraju izabrati koga ce se odreci. mame ili tate. i cijela ta latentna prijetnja je u krajnjoj liniji neosnovana. sta god ja napisao u popisnom listicu sluzi samo statistici, nije javni podatak i ni na koji nacin me ne odredjuje kao "ostalog" ili "konstitutivnog".
i ne, necu biti deklarisan. samo ce biti jedan "ostali" vise, a jedan "konstituivni" manje. nemoj ljude doviditi u zabludu. cak i da je to nesto sto se ne isplati, ja cu radije biti ostali nego jedan od onih koje su prevarili ovom kampanjom da je vazno biti bosnjak, a biti bosnjak je vazno samo onima koji od bosne prave bosnjakistan. to nisu patriote, to nisu ljudi koji vole bosnu.
Prikaži sve komentare (31)