Zamislite vi što čitate, da kao vlasnik i glavni odgovorni upravitelj špedicije zapošljavate osobe za koje znate ili niste ni provjeravali da li imaju položen vozački za vožnju kamiona, tei m dajete vaše kamione da voze. Onda vaš "vozač" ubije nekog i utvrde se sistematske nepravilnosti, a bi niste nikako odgovorni niti se iko usudi da podigne optužnicu protiv vas.
E sad to stavite u kontekst svih mogućih regulacija u zdravstvu gdje se takvo što ne može ni porediti... i onda skontate da u izvjesnoj "poliklinici" doktori bez validnih dozvola "operišu", a vlasnik kao nema ništa s tim. Mogao je to biti i automehaničar. I sve to ide super, štelnuo se baja "anesteziolog", dok jednom bez razmišljanja kao 100 puta dotad, opali narkozu koju daje odrasloj osobi, a to uradi djetetu od 3 godine, da ne ulazim u sve druge neregularnosti.
100% sam siguran da će se sve objasniti, da će, i ako nude kazni, iste biti uslovne ili "rszmijenjene" za plaćanje da ne idu u zatvor. A da glavni odgovorni koji pored toga i svih drugih neregularnosti, nepozitma i jasne sprege javno-privatnog kanalisanja pacijenata za lični profit namjerno profitiraju od višemječnih listi, neće biti odgovorni ni kad mrtva glava padne u njihovoj "ordinaciji" jer su ipak dovoljno velike ribe u politici.
Prikaži sve komentare (65)