I ovo ce proci Saudijce kao sto je i Kineze. Ne mozes ti napraviti top ligu dovodjenjem svjetskih imena i to koja su pred penziju uz duzno postovanje. Moras imati svoj podmladak i skolu fudbala i barem malo talenta za fudbal. Modric je zaradio cifru i draze mu je biti u Realu nego u Saudiji. Nece igrati non stop u Realu jer ne moze ali citavo prvenstvo moze igrati poluvrijeme svaku utakmicu pa i vise 100%. Ovo su samo hirovi jednog covjeka koji ima trilione i nista vise. Bravo Luka.
Upravo tako ne moze na silu. Dobro poredjenje. Nisu uvijek milioni presudni mada Saudijci daju ogromne pare za razliku od Kineza ili Amera mada MLS ima potencijala ruku na srce.
Cuj ne moze na silu. Sami sebe tjesite. Kako je Manchester City “na silu” pokupovao igrace i sada osvaja svake sezone englesku ligu a evo sada je osvojio i ligu prvaka? Kada imas pare, sve moze. Uostalom, Saudijci ne dovode samo istrosena imena, doveli su i nekoliko mlađih talenata. Plus, konacno pitanje, zasto bi samo Europa imala monopol nad nogometom? Imaju i ostali pravo da se takmice i pokusaju unaprijedit svoju ligu. I Europske lige su se prvobitno razvijale - parama.
Prikaži sve komentare (57)