To je ta "relaksacija odnosa". Dodik divlja, prijeti i vrijeđa više nego ikad prije. Čović se svakodnevno kezi i cereka Trojci u facu. Plenković objavljuje da je Schmidt donio rješenja u korist Hrvata. U međuvremenu, Trojka pristaje na srpske i hrvatske interkonekcije, Dodiku daje da bira svog Bošnjaka u Vijeću ministara jer se Forto osjeća kao Ostali, a HDZ-u daje sudiju Ustavnog suda i pristaje na Čovićevu verziju izbornog zakona na koju čak ni Bakir nije pristao. Bravo!
SDP ne radi ništa veće ili manje ustupke od SDA. SDP zapravo samo jača državu BiH. HDZ će dobiti izborni zakon i SDP će tako obvezati Čovića na jačanje BiH. SDP se napokon opametio, a SDA kmeči jer u jakoj državi BiH neće kontrolirati njezine javne firme i institucije.
Nekad je Nerin Dizdar, kao i Dinini NiP-ovci, javno govorio da povratnike treba predstavljati onaj ko se vratio i ko živi tu u mjestu koje predstavlja, te su s pravom prozivali korumpirane SDA-ovce Ramića, Softića zbog njihovih stvarnih adresa. Danas je taj isti Nerin Dizdar pije kafu u centru Sarajeva i povremeno priča o Stocu kad treba odraditi posao palamuđenja. Ne treba pitati Nerina je li ga stid, jer sigurno nije. Đon obraz.
Prikaži sve komentare (194)