Samo im ne dajte da se bilo sta zove srpsko. Primijenite hrvatski model prema srbima a ne bosanski.Nas je ukopao Alija sto prepisa pola drzave srbima. Da nam je bio neko ko Tudjman u ratu u evropi bi bili danas.
Volio bih tvoj potez vidjeti tada da si bio na Alijinom mjestu. Kad si kako vidim jako, jako pametan. Opcije koje ti se nude, ovako: 1)Daytonski mir, sa entitetskim granicama unutra i očuvanim vanjskim granicama i Amerikom kao garantom mira i sigurnosti BiH. 2) Odbiti Američki prijedlog i zadovoljiti se onim što Bošnjacima preostane od BiH kao muslimanska enklava. 3) Produženje ratne agonije pod uslovima embarga na oružje bez podrške Zapada
I Tudjmanu je ta ista amerika rekla da ne radi sto je uradio, pa gle cuda. Hrvatska drzava. Tudjman je molio Aliju da zavrse posao u bosni, sto nije prihvatio? Zna se da mu je Tudjman rekao da nije normalan sto prekida napredovanje prema banjaluci. RS je prestala postojati u to vrijeme, raspala se i ponovo je osnovana u dejtonu, potpisom alije.
Prikaži sve komentare (330)