Reorganizirati izborne jedinice kao švicarska to je jedini ispravan put, bitne stvari zajedničke kao vojska i druge službe.. nakon toga jedan liberalan predsjednik
Kantoni u FBiH moraju imati što veći stupanj autonomije. Svaki kanton za sebe mora kreirati svoj porezni, pravni, zakonodavni i zdravstveni sistem koji bi se financirao iz porezne politike takvih autonomih kantona. Kantoni se između sebe moraju nadmetati tko će pružiti veće porezno rasterećenje svom stanovništvu i tko će stvoriti bolje ekonomske okvire za rast svojih gospodarstava. Nažalost, Bošnjaci se toga boje jer znaju da bi općine s hr. većinom najviše profitirale.
Dok su nekima po Bosni puna usta ljubavi prema BiH, Hrvati u Zap. Hercegovini najviše pune državnu blagajnu porezime. http://pufbih.ba/v1/public/upload/files/PrometOpcine_2022_8_.pdf . Zapadnohercegovački kanton je u 8. mjesecu po glavi fiskalizirao 4.801 KM, a kanton Sarajevo je fiskalizirao po glavi 3.464 KM, ostatak Bosne fiskalizira ispod 2.000 KM per capita. Sav taj novac sebi uzme centralna Vlada u KS i dalje raspoređuje novac na štetu Hrvata u Zap. Hercegovini.
Prikaži sve komentare (96)