Kakva ba Gruzija i EU, halo ba. kad su spremni cak i kandidatski status ponudit Ukrajini a tek Moldaviji, onda u toj organizaciji nema svrhe. Jos da Gruziji daju nadu, to je doslovce igranje sa necijom inteligencijom. U sustini u svakoj zemlji imas sirotinje i bogatih. I u Jugoslaviji je bilo sirotinje mnogo vise nego sto volimo priznat. Znam djecu u skoli sto su Bananu znali pojest mozda 5 puta u godini. Ovo ludo zvuci ali u BIH ti kao privatnik, imas puno vise slobode u poslovanju nego u EU.
Porediš ono i sadašnje vrijeme pa u ono vrijeme je tako bilo u cijelom svijetu, samo što su radnici pravili ne samo kuće nego i vikendice dok je to na zapadu i sad san.banane se jele npr. u Austriji manje nego u BiH to pitaj svakog starijeg Austrijanca.
Kod nas je problem sto je narod ubjedjen da je najbolje na drzavnoj sisi radit i tako se glasa. Glasa se za ljude koji ce mu sutra dijete zaposlit u drzavnom sektoru. Mi i kad bi usli u EU ta praksa bi se nastavila, i samim tim ne bi nista bog zna dobili. Jeste imao bi fondove od EU, ali bi i uplacivao u te iste Fondove. Mi se moramo sami reorganizovat. I sda udjes u EU nece nam oni smanjit Administraciju, eno Grcka, Portugal i Italija su u EU pa plivaju u dugovima zbog administracije
Prikaži sve komentare (46)