samo jedno pitanje. koliko pravoslavaca se može poistovjetiti sa onim što je on pisao, uglavnom u životu muslimana. koliko može shvatiti derviš i smrt, jer ne ide ista priča ubijati te iste ljude ali i slaviti. ko bude shvatio dervis i smrt u suštini je veči musliman od pola arapa.
Koliko se muslimana u Bosni moze poistoveti sa onim sto je Mesa Selimovic pisao i govorio. A to je da su muslimani u Bosni Srbi, otrgnuti od svoje matice. U svoja cetri zida vjerovatno svi, ali u na ulici, u politici jos uvjek dominira SDA struja koja fura izmisljenu naciju, izmisljeni jezik……a svi znaju da to nema veze sa vezom, ni sa istinom.
ja mislim da taj osječaj i opis duha islama pravoslavci ne mogu imati i osjetiti, jer oni koju su osjetili su ostali muslimani vijekovima. a to pričaš o meši, pa onda spominješ sda. njegovi pisanje je bilo daleko prije sda, a ako te već zanima izmišljena nacija i jezik, pronađi pismo zmaja od bosne knezu milošu oko 1830 pa pročitaj šta ima tamo, pročitaj načrtanije ilije garašanina i sve će ti biti jasno.
Prikaži sve komentare (153)