Smatram da NATO čeka da Ukrajina dobro izmori Rusku vojsku kako u ljudstvu tako i tehnici i onda nakon njihovih velikih gubitaka da NATO udari na Rusiju i unište ih potpuno, odlična im je taktika mora se priznati, nakon rata s NATOM Rusija se zadugo ne bi oporavila. Nikakvog korištenja nuklearnog oružja naravno neće biti jer su to priče za malu djecu. Zna se da u nuklearnom ratu onaj ko udari prvi gine drugi!
Kolega, kako mislis slabi? Pa oni drze teritoriju velicine 5 BiH, sa samo 120000 vojnika + 40000 ovih iz DNR i LNR. Jel tebi jasno da melju drzavu sa 44 miliona stanovnika, koja je nezamislivo vojno jaca od BiH? Ja mogu da razumem navijanje, ali bar malo da bude racionalno. Da ratuje NATO koji je glavom bez obzira pobegao od bosonogih Pastuna? Nadam se da ce rat brzo biti gotov da civili ne pate i da se napravi neki dogovor , a taj rat o kome ti mastas bi bio ujedno i poslednji!
NATO ne čeka ništa već je Rusija toliko smiješna "vojna sila" da ovi još uvijek nisu spremni da priznaju da nuklearna prijetnja ne postoji, a udarati mnogo slabijeg je uvijek bio kukavički čin. Rusija je u Ukrajini za ovih par mjeseci izgubila više vojnika i vojne opreme nego NATO u čitavom svom postojanju. Ove priče kako je NATO navodno "pregazilo" par paštuna sa kašikama, u to mogu vjerovati samo Balkan Info i Srbin.Info geopolitičari.
Prikaži sve komentare (130)