U Americi su Amerikanci, u Njemackoj su Njemci al su samo u Bosni i Hercegovini Bosnjaci, Hrvati i Srbi. Neprijatno i nevjerovatno koliko se ta neka vjera potencira kao i pogreana samoidentifikacija. Ja kako znam za sebe uvijek smo bili Bosanci i Hercegovci al eto, ja sam bar ponosan da vucem korijene iz oba dijela zemlje. Potencira se taj pogresan identitet koji je objerucke prihvacen a ja jos uvijek pokusavam da dokucim zasto.
E to je problem što naš narod misli da je biti Hrvat ili Srbin vjera. Oni nisu nikakvi Hrvati i Srbi već Bosanski Katolici, Bosanski Pravoslavci. Ali godinama su nam ispirali mozak pa niko više nezna ko je ovdje šta
Miješajte naciju i vjeru. Vjera sa ovim nema ništa. Katoliku ili pravoslavcu nikad neće smetati musliman jer u jednog Boga vjeruju svako na svoj način. Nažalost nema katolika, pravoslavaca, njima je važnije da su Hrvati i Srbi. Nacija ispred svega. U Islamu je strogo zabranjeno da ti je nacije ili bilo sta drugo ispred Boga. Zato vidite muslimane da nemaju problem da kažu da su Bošnjaci, Bosanci i Hercegovci ili građani cijelog svijeta.
Prikaži sve komentare (248)