Islamski obicaji rata: ne ubijaj djecu i zene, ne ubijaj zarobljenike, ne rusi bogomolje… Pravoslavni obicaji rata: vrsi genocide, siluj zene i djecu, rusi bogomolje… Cuj svijet zgrozen a 90tih svijet nije bio zgrozen? Da nije ramazan svasta bi vam rekao.
Sahih muslim 1456: Prenosi se od Ebu Se'ida el-Hudrija da je Boziji Poslanik a.s. poslao vojsku na dan Hunejna u Evtas gdje su se sreli sa neprijateljem, sukobili se, pobijedili ih i stekli puno zarobljenica. Posto su im robinje stavljene na raspolaganje, neki ljudi, ashabi Bozijeg Poslanika, s.a.v.s., kao da su se snebivali polno opciti sa zarobljenicama zbog njihovih muzeva idolopoklonika, pa je Uzviseni Allah u vezi s tim objavio: Zabranjene su vam i udate zene osim onih koje zarobite.
Abu Alqama reported: A woman went out to pray during the time of the Prophet Muhammad (ﷺ) and she was met by a man who attacked her and raped her. She said, “This man has molested me!” The Messenger of Allah, peace and blessings be upon him, said: ارْجُمُوهُ "He is condemned to death". Source: Sunan At-Tirmidhi 1454 (Grade: Sahih).
Prikaži sve komentare (157)