Mislim da ih sa ovom pricom navlace da krenu.Da bi onda imali razlog da ih ekonomski uniste a i na vojnom planu bi Rusi dozivjeli fiasko.Atomsko naoruzanje mozemo zaboraviti a u konvencialnom zapad je daleko ispred Rusije.Naravno to je vec isporuceno Ukraini da bi se to sve testiralo na Rusima.
Ma ja mnogo su moćni Ukrajinci kada ih zapad naloži. Krim predadoše bez ispaljenog metka. Srbija koja je 7-8 puta manja od Ukrajine je žestoko ratavala sa cijelim NATO paktom za Kosovo, a Ukrajinci samo skidoše gaće za najatraktivniji dio zemlje. Vjeruj mi da Rusi kreni na Kijev ne bi im trebalo ni 24h.
Rusi su doveli svoje najbolje naoružanje a SAD i nije, niti će onih 50 novih aviona praviti razliku u borbi za vazdušnu prevlast jer Rusi imaju preko 1600 aviona u pripravnosti, a od toga 1100 su u neposrednoj blizini Ukrajine. To šta pričaš nije realno i zato si mogao vidjeti da Ukrajinci sa američkom mehanizacijom (koja je činila većinu pomoći) kopaju brojne rovove protiv tenkovskih napada, da spriječe potpuni blitzkrieg i ograniče napredovanje, da ovi stanu nakon 50-100 kn
Prikaži sve komentare (62)