“Ko je imao sreće da se jutros probudi u Beogradu, može smatrati da je za danas dovoljno postigao u životu. Svako dalje insistiranje na još nečemu, bilo bi neskromno”, rekao je Duško Radović. Nemoj u Beogradu spavati do 2 popodne. Probudi se u 7. Idi na Košutnjak i popij kafu gledajući panoramu grada. Spusti se malo niže i ugledaj unikatan spomenik koji su Nemci podigli Srbima 1915. posle okupacije Beograda.
Nema baš puno spomenika na ovoj planeti da ih je u toku rata neko podigao neprijatelju. Idi na Adu Ciganliju i obiđi krug. Zatim idi iza Sajma i pojedi fenomenalnu picu na splavu uživajući u gledanju divne Save. Popni se uz Balkansku ulicu i seti se šta je Momo Kapor rekao: tom ulicom uzbrdo idu oni koji hoće da osvoje Beograd, a nizbrdo idu poraženi koji u tome nisu uspeli. Obiđi Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti, Muzej Nikole Tesle i Muzej Jugoslavije.
Pogledaj predstavu u Narodnom pozorištu ili Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Prošetaj Knez Mihailovom i Kalemegdanom. Slikaj Ušće, pozdravi Dunav, nahrani golubove. Hodaj stopama Ive Andrića i Danila Kiša. Pronađi mesta na kojima su se snimale scene iz tvojih omiljenih filmova i serija uz koje si rastao. Uđi u bilo koju kafanu i reci konobaru da hoćeš da ručaš kašikom, ništa viljuška i nož. Uđi u Hram Svetog Save i pomoli se Bogu na svoj način. Zagrli Pekića.
Prikaži sve komentare (43)