U nekom paralelnom univerzumu, ujedinjeni Balkan pokušava da obuzda posrnulu i ekonomski propalu Evropu. Cijeli svijet je u ekonomskom haosu koji je pokrenuo milione ekonomskih migranata prema Balkanu. Dodik i Bakir pokušavaju da obuzdaju nacionaliste u Evropi. Dragan Čović je Visoki predstavnik u Švedskoj i očajno pokušava da smiri norveško-švedsku ratnu retoriku.
BiH šalje Njemačkoj paket pomoći od 70 milijardi dinara, a Švicarska je potpisala Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Balkanskom unijom. Srbija šalje trupe u Ameriku i pokušava bombardovanjem Washingtona da obuzda američkog diktatora, koji nemilosrdno napada otcijepljene nezavisne republike Kaliforniju, Teksas i Floridu.
Hrvatska vodi snažnu diplomatsku ofanzivu za promjenu Izbornog zakona u Belgiji, po kojoj se Flamandžani ne mogu kandidirati za jednog od 6 članova predsjedništva. Švicarska je jedino malo napredovala i uspjela je da potpiše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Balkanskom unijom. Rat u Velikoj Britaniji je završen - potpisan je Dobojski sporazum po kojem se Britanija dijeli na 11 entiteta i 40 kantona.
Prikaži sve komentare (31)