Hrvati u BiH sao traže da samo sebi biraju političke predstavnije. Hoće li to biti Komšić, Čović ili Falatar, nenitno. Bitno je da Hrvati sami sebi biraju a ne da im Bošnjaci nameću Sejde Bajramoviće.
u Ustavu stoji da nema legitimnog predstavljanja, ljigavcu čoviću nisu nikad smetali glasovi iz drugih naroda : Ustavni sud je utvrdio da članovi Predsjedništva nisu zamišljeni kao (legitimni) predstavnici naroda, već građana. U odluci Ustavnog suda iz 2000. godine (III djelimična odluka u slučaju br. U5/98) stoji da članove Predsjedništva BiH ne biraju pripadnici samo jednog naroda, već svi građani u njihovoj izbornoj jedinici.
“Nacija i nacionalna pripadnost ne smije biti nikakav putokaz i temelj jer u Dejtonskom sporazumu nigdje ne piše da ne može Srbin glasati i za Bošnjaka i Hrvata, da ne mogu Bošnjaci glasati za Srbe i Hrvate. U tim nakaradnim podjelama vlastodržaca čija je vlast samo pozivanje na naciju došli smo do ove situacije”, OVO JE BIT, A ČOVIĆ BI DA VJEČNO VLADA , ISTO JOŠ NEKI DUŠMANI BiH TO ŽELE,
Prikaži sve komentare (260)