Da se kralo, kralo se! Da se krade, krade se! Nažalost! Ali, ali, Pandora papiri imaju sasvim drugu svrhu i objavljeni su sa drugom namjerom...da kao svi širom svijeta vide kako se vrše utaje poreza i kako se eto tobože osnivaju offshore firme i kradu milioni. A u biti da se hoće čistka (a niko je od njih ne želi!), samo trebaju zabraniti offshore firme, a sve postojeće na sud, pa neka se dokazuje ko je prav, a ko nije.
Međutim, ovo bacanje prašine u oči narodu služi vjerovatno samo jednom cilju: eliminacija jednog od neposlušnika koji je među tim papirima, a istom metodom su se služili i kod Panama papira. Ali narod je dobio svoju zvečku da se zabavi širom svijeta, a samo jedan čovjek od optuženih je bitan, i on nije sa Balkana. A dok Bake/Ćovke/Dodo nose brnjice, neće još neko vrijeme ništa o njima isplivati, najvjerovatnije.
Usput, istraživački novinari koji su tobože otkrili Pandora papers su dijelom finansirsni od Soroša, a dijelom od Trust, i vjerovatno se tačno znalo koji papiri i za koga im se dostavljaju na uvid
Prikaži sve komentare (34)