Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Preimenovati drzavu u "Nije moja nadleznost"
Jedan dio energoinvesta je ostao u Lukavici u tzv istočnom Sarajevu, i vode ga kao energoinvest. Neko je potpisao i podigao 30 milion prijeratnog duga iz afrike. Eto posla za SIPU.
To je ona priča kad dodje majstor u kuću prvo pita “ma ko ti je ovo radio”? E tako i ovi
Ne lazite. Recite nismo mi ali je netko ranije uradio.
Cuj ne znaju, nemozes olovke naruciti bez ugovora o poslovnoj saradnji, kamoli otvarati racune i registrovati firme u inozemstvu. Nek' zato platu primati, Samo inspekciju i muriju poslati pa nek njima daju saopstenje lagano
Da se kralo, kralo se! Da se krade, krade se! Nažalost! Ali, ali, Pandora papiri imaju sasvim drugu svrhu i objavljeni su sa drugom namjerom...da kao svi širom svijeta vide kako se vrše utaje poreza i kako se eto tobože osnivaju offshore firme i kradu milioni. A u biti da se hoće čistka (a niko je od njih ne želi!), samo trebaju zabraniti offshore firme, a sve postojeće na sud, pa neka se dokazuje ko je prav, a ko nije.
Međutim, ovo bacanje prašine u oči narodu služi vjerovatno samo jednom cilju: eliminacija jednog od neposlušnika koji je među tim papirima, a istom metodom su se služili i kod Panama papira. Ali narod je dobio svoju zvečku da se zabavi širom svijeta, a samo jedan čovjek od optuženih je bitan, i on nije sa Balkana. A dok Bake/Ćovke/Dodo nose brnjice, neće još neko vrijeme ništa o njima isplivati, najvjerovatnije.
Usput, istraživački novinari koji su tobože otkrili Pandora papers su dijelom finansirsni od Soroša, a dijelom od Trust, i vjerovatno se tačno znalo koji papiri i za koga im se dostavljaju na uvid
sto se sad prave glupi, pa nije ni pisalo da EI ima offshore racune, nego da su uplatili pare na offshore racun druge osobe da bi dobili neki tender.
SVE VI ZNATE BAGRO HAMELJSKA
Niko nije kriv. Ni ovde niti igdje u svijetu. Svi posteni.
Treba biti jasno da se radi o poslu dobijenom u korumpiranoj državi Albaniji, na način kako se dobijaju poslovi u takvim državama. Ovo je njihov problem a ne naš. Bar su pare od ovog posla donešene u BiH, za razliku od drugih.
Niko nije kriv ali su pare nestale, to je tako otprilike u Bosni
Jeste da je ovo sve bilo u prošlom menadžmentu, ali Bisera i Inela o ovome sve znaju i zašto su pare date i kome i ko se ugradio sve su to davno istražile sa svojim komisijama.
Ma Brankovic, milioner, je to radio po zakonu. Ko i svi drugi sda direktori sto unistise nesto za sto se mislilo da je neunistivo. Nekad mocni Energoinvest.
Javna je tajna u Energoinvestu da su pojedini niži i viši direktori suvlasnici kompanija kojima Energoinvest povremeno daje podizvođačke poslove, kao npr. TDS i sl..također, poznato je da u mnogim zemljama gdje Energoinvest posluje je maltene nemoguće raditi ako nećeš plaćati "kafu" investitorima, nadzoru i sl...ovaj slučaj u Albaniji mi liči na takvu situaciju.
Pitajte nermina niksica i sdpove direktore
Brankovic , Cengic majmune
Laaazuuu....UPLACENO znaci SA NAMJEROM!