Ma ja. Tradicija, magija, ovo ono. Pored svih digitalnih platformi gdje je sve dostupno "na dugme", ovo djeluje kao jako nelogican potez. Ima li dovoljno hipstera u BIH za ovo? Vjerujem da prosjecnog covjeka to ne zanima, isto kao sto ga ne bi zanimalo da zavrne vodu i iskopa bunar pred zgradom da "osjeti tu magiju i uzitak".
Minusaju ovi kul likovi, a kladim se da niko od ovih minusara nema gramofon niti ima namjeru posjedovati isti. A tek kad vidi koliko dostizu cijene popularnih ploca, tek tad bi im se zavrtoglavalo. Nije ovo hobi za sirotinju. I jos kad mi kaze gramofon najbolje zvuci, jer mu je tako babo reko, a nikad nit je cuo nit je vidio gramofon. I ne mozes mi rec da zvuci bolje od danasnjih zvucnika i muzike visoke rezolucije, al nikako.
Ali nema magije u tome i užitka, moj ped... Heh, nisam znao da i to možeš staviti kao nick. Nego, kontam iz perspektive prosječnog stanovnika BIH sa prosječnim primanjima i prosječnim pristupom modernim tehnologijama. Dovoljno sam star da pamtim dobro šta su ploče i koliko to zna biti skup sport. S ovim se cilja na ljude koji imaju keša i koje dere nostalgija plus ponekog zalutalog hipstera. Sumnjam da smo mi dovoljno veliko tržište, to je sve. Želim im sreću u radu, naravno.
Prikaži sve komentare (80)