Svi smo pred Allahom Dz.s. isti jednaki bez razlika, i svi se njemu vracamo jednaki. Slava,Bogastvo,moc i uspjeh te pred njim ne cine drugacijim od onog mnogo skromnijeg od tebe. Jedini ekvivalent koji se mjeri je dobro i zlo. Musliman koji se tako osjeca i vjeru praktikuje na ispravan nacin je Musliman bilo gdje u svijetu. Treba sve ljude druge vjere postovat i uvazavat i ne uvjeravat da si ti ispravniji.
da se samo mjeri dobro i zlo nebi navodio ime....rekao bi samo Bog....i da smo pred bogom isti i da se poredimo premo dorbu i zlu....i ne remeteci druge....ali u prve 4 rijeci si rekao pogresno...vjerujem da postoji to nesto....i da samo zahtjeva da budemo dobri premo ljudima okolo koliko smo u mogucnosti da sebe ne remetimo....ali necu da nazivam imenom i da slusam druge ljude da pricaju tako su rekli da s treba raditi prije 2000 godina
@HadACoitus ja ,sa Vjernik. Pominjanje svevisnjeg na svakom mjestu ,prilici kada je momenat su moji osjecaji duznosti u vjeri,a ne da bu nekog provocirao ili nedaj boze uvrijedio. Moze eto i Bog na nasim jezicima... Nije sporno da bi se bolje razumjeli.. Sve najbolje .
Prikaži sve komentare (84)