Našem narodu lakše metar u guzicu vec milimetar u glavu. Kad shvate da kupovinom domaćeg proizvoda ulažu u svoju bolju plaću, ulažu u svoju penziju, ulažu u svoju državu, daju radno mjesto svom sugrađanu, jačaju ekonomski svoju državu do tada će ulagati u tuđe države, plaće i penzije. Imamo mi i svojih brendova i proizvoda jako kvalitetnih ali nije inn kupiti mazu pored nutele koja se nalazi u top 10 svjetskih GMO proizvoda punog palminog (kancerogenog) ulja. Haj zdra'o!
Mozemo jacati ekonomiju kupovinom domacih proizvoda. Ali ne i jacati novcanu moc gazde te kompanije koji npr svaki kvartal kupi novo auto a radnici na minimalcu i rade po 12 sati. Isto tako ekonomija se ne jaca dizanjem cjena domaceg proizvoda neko obaranjem cjena istog da bi taj nas proizvod bio
konkurencija uvoznom i da bi krajnji kupac dobio proizvod koji je kvalitetan a ne odskace cjenom od uvoznog. Banalan primjer je cokoladni namaz Maza. ok jeste kvalitetan ali cjenom je skuplji od nutele. Nutela je svjetski brand i da bi se isti srusio sa nekog trzista, moras dooooobro da zapnes. Da je kvalitetniji od njega a jeftiniji. A onu bas suprotno. Jos je more slicnih primjera.
Prikaži sve komentare (50)