A sad, realno, koliko se na osnovu ovog snimka moze neko kazniti. Kako utvrditi pravo vrijeme ako nema originalnog video zapisa (ako ima mozga obrisao je sa moba) i ako nema kamere koja ga je snimila. Druga stvar, sjebe kilometar sat i kaze nije bio ispravan, ajd vjestaci i dokazi da jeste. Granatujem da pravi advokat moze lika izvuci, ovo cisto sa pravnog aspekta, a da je hajvan to stoji.
@hitman111 Pa vrlo lahko je dokazati. Prosao je kroz dva crvena svjetla. Zna se razdaljina izmedju ta dva semafora i zna se za koliko sekundi je dosao od jednog do drugog semafora. Ako poznajes osnove klasicne fizike, znat ces izracunati brzinu sa poznatom udaljenosti i vremenom.
@peder Ma sve to stoji, ali to je zaključivanje na osnovu ovog snimka koji ima klix, koliko je on vjerodostojan? Morale bi biti montirane kamere na tim semaforima da se sa sigurnošću može utvrditi prosječna brzina.Znam lika kojeg je radar uhvatio i izvukao se sa advokatom na foru da mu nije insturment tabla ispravna bila. ko ne zna sta je sudstvo, nekad ne mlati rekla-kazala pricu.
Prikaži sve komentare (165)