"Vrlo nam je važno da se pacijenti osjećaju lagodno. Nabavili smo odijela, UV lampe, zatim UV lampe s protokom vazduha koje rade osam sati dnevno i sterilišu zrak, te ostali sadržaj koji je bio uslov za nastavak našeg rada. Da bismo uloženo nadoknadili, npr. plombe koje smo inače naplaćivali 40 ili 50 maraka, u doba korone iznose 55 ili 60 maraka.
S obzirom na to da jednokratno zaštitno odijelo košta 6 KM, a koje moramo imati, naš tim od četiri osobe po jednom pacijentu gubi više od 20 maraka", poručuje dr. Hujić. ----NE LAZiiiiiii 1. Zrak se ne moze sterilisati i ti ako nemas zakonom propisani zastitni sistem za ventilaciju i klimatizaciju koji ispunjava vrlo stroge zahtjeve za higijenom i bezbednoscu ne mozes nikakvom UV lampom vrsiti ventilaciju i izmjenu zraka u ordinaciji.
2. Nadam se da ta tzv. zastitna odijela i tzv.zastitne maske mijenjate poslije svakog pacijenta, uredno ih odlazuci kao zarazni materijal i naravno dezinfikujete, poslije svakog pacijenta, sve povrsine i sredstva cekajuci da prodje vrijeme djelovanja dezinfekcionog sredstva?
Prikaži sve komentare (74)