Računica je prosta. U historiji sve stavljaš u uzroke, posljedice i kontekst vremena kada se šta desilo. Ja ovo divljanje nacionalizma u Hrvatskoj danas ne mogu definisat. Primljeni u EU, Nato imaju nikad etnički čistiju zemlju u granicama koje realno nisu mogli sanjati prije 100 tinjak godina. Umjesto da se zabave kako narod sačuvati oni se dijele kao da je 1945.
Vrlo je lako definisati. Tri decenije Hrvatska kroz sistem obrazovanja od osnovne skole do fakulteta vrsi propagandu protiv Srba, kroz sve drzavne medije vrsi satanizaciju Srba, kroz sve drzavne institucije podrzava ustase, kroz crkvu vec 1000 godina nasilno ili nenasilno unijati Srbe. A onda su ovakvi natpisi, logican ishod u glavama maloumnika.
Sve se slazem sa tobom, ali treba priznati cinjenicu da su svi Hr. mediji i velika vecina javnosti skupa sa politicarima ostro osudili ove 'pojave'...u jednom milijunskom gradu ce se uvijek naci saka kretena koji ce napraviti ovako nesto! Na kraju, ne zna se ni ko je to napravio!?. Npr, kod nas onaj nas blento u Vakufu ispisao po svom autu slicne poruke protiv Muslimana,a sam Musliman...budala i paprati nikad nestati...bitno se ograditi od takvih ljudi i truditi se biti normalan!
Prikaži sve komentare (113)