Strašno šta se vi spremati usvojiti. Nije radnik igračka poslodavca pa da je uzme kad se poželi igrati s njom i uključiti je na neki pogon pa da izvršava radnje a ako mu ne treba da je jednostavno odbaci pa čak i trajno bez ikakva prava. Radnik je čovjek. Radnici su ljudi. Nisu stvari.
Cilj je spasit poduzetnike. Ako oni propadnu onda ce i radnici. A onda nema ni poreza. Sve propada. Ne padaju pare s neba. Radnik ima slobodu na trzistu i uvijek moze na trzistu rada naci nesto sto odgovara njegovom znanju. Ljepota kapitalizma!
Ovo je pravedan prijedlog Vlade FBiH, jer poslodavac može odlukom radnicima izvršiti umanjenje plaće po osnovu broja radnih sati za koje je radno vrijeme skraćeno, s tim da se plaća može umanjiti najviše do iznosa od 35 posto od ugovorene plaće radnika i poslodavca. Znači, onoliko koliko si sati radio, toliku ćeš platu i primiti. Godišnji odmor treba se svakako iskotistiti, tako da je i ta odluka veoma prihvatljiva za vrijeme Coronavirusa. Bravo za Fadila Novalića i Vladu FBiH.
Prikaži sve komentare (232)