Dajte ljudi budite malo razumni. Nemojmo trežiti spas u testiranju. Ne može se loviti ljude po ulici i sve testirati. Testira se s osnovanom sumnjom, simptomima ili zbog okolnosti koje upućuju da bi se mogao prenijeti virus. Da bi bili sigurni s testovima trebalo bi svakog dana 2x testirati cijele nacije što je nemoguće. Testovi ne liječe bolest ali su pomoć da se virus potvrdi a s time poduzmu epidemiološke mjere...
... Reduciranje kontakta, karanten, izolacija, samoizolacija je jdini način da se prekine lanac napradovanja zaraze i širenja virusa. U ovom trenutku, kako nema zvanično potvrđenog lijeka preostaje da se organizam oporavi (sam ili uz pomoć dostupne medicine) ili okonča s letalnim ishodom. Budimo odgovorni.
@VOXpopuli2017 Testiraš , zaražene odvojiš u karantin i barem oni više neće širiti virus. Lično poznajem par koji nije imao nikakvih simptoma i na vlastito insistiranje su se testirali i pozitivni su . Da se nisu testirali danas bi možda bilo par desetina ili stotina zaraženih ?
Prikaži sve komentare (166)