Jasno je kazao da predstavnici RS ne mogu provoditi pravno nasilje, a da predstavnici bošnjačkog naroda u tom entitetu sjede "skršenih ruku" i čekaju da se oni smiluju nad njima te Mahmutović napominje da je entitet RS sastavni dio BiH nastao Dejtonskim mirovnim sporazumom.
U BiH, Daytonski sporazum nikada nije službeno preveden niti je ratificiran u parlamentu.[3] Nikad nije objavljen u Službenom glasniku BiH. [4] Potpisan je bez znanja građana BiH. Legalno Predsjedništvo Republike Bosne i Hercegovine koje je po važećem Ustavu Države jedino imalo pravo donijeti „Odluku“ o potpisivanju Daytonskog sporazuma nikada nije donijelo takvu Odluku, a to nije učinila ni Parlamentarna skupština Republike Bosne i Hercegovine.[5]
Ovlašteni tumač još uvijek je Ured visokoga predstavnika (OHR), a jer je ured pred gašenjem, došlo je u pitanje funkcioniranje institucija.[6] --- Na kraju ispada da ni Republika Bosna i Hercegovin nikada, sluzbeno, nije ukinuta a njen Ustav i ne poznaje genocidnu izdrkotinu tzv. RS (Republiku Svinjac). I upravo iz ovog razloga gicko Duduk moze samo da laprda o secesiji inace mu RBiH guta genocidnu izdrkotinu.
Prikaži sve komentare (29)