Bobovac je mjesto, gdje su se krunisali Bosanski kraljevi. Nikakvih Srba i Hrvata u Bosni nije bilo. Bosanski kraljevi ratovali protiv Madjara, i njihovih sluga Hrvata, a pokatoliceni Bosnjani i kamenjarski srbi, lazni Hrvati, pokusavaju prisvojiti to mjesto .Treba zabraniti izdajnicima ove drzave, izdajnicima Crkve Bosanske, i izdajnicima kralja Tvtka, da nosaju vise ikad sahovnice na Bobovcu.
@Rusmo1 Brat kralja Tvrtka se zvao Vuk. Gonili se Tvrtko i Vuk po Bosanskoj zemlji u tri bitke za presto. I onda ovi islamizovani Srbi, koji su primili islam, kazu da su oni Bosnjaci, i da u njoj nije bilo Srba.Pa jeste li vi normalni ljudi.
@Rusmo1,slabo ti čitaš povijest ili samo ono što želiš,Hrvati i Bosanski kraljevi su ista loza,Slavonija ,Dalmacija,Bosna su bile pod istom krvi,samo što su Osmanlije to rasturile i prekinule prirodni slijed vezivanja u jednu modernu državu kako su u to vrijeme i malo kasnije nastajale diljem Europe(Njemačka,Italija,Španjolska,Francuska,itd),ostale su Dalmacija i Slavonija i druge manje regije,pa pogledaj oblik Hrvatske i sve ti je jasno,..i dosta mantri,..
Prikaži sve komentare (201)