Ovo se vjerujem događa i u svim ostalim ustanovama sličnog karaktera kao i u bolnicama,domovima staraca i sl.Uopšte neopravdavam ove ili slične postupke ali to je naša realnostSamom provjerom broja zaposlenih njegovatelja/sestara zaposlenih u zavodu doči će se do činjenice da taj broj nemože kontrolisati preko 200 djece sa oduzetom radnom sposobnošću a kao što vidimo po preporuci ombdusmena im je zatvorena soba za izolaciju i koriste fiksiranje pacijenata.
@Batal Da treba nešto preduzeti treba.Staviti sve lopove koji su krali iz zavoda u zatvor,upitati zašto nema adekvatnih kreveta za to fiksiranje pacijenata,zašto nema dovoljan broj zaposlenih njegovatelja/sestara u ustanovi.......? Inače če se sve završiti na pojeo vuk magarca i danas sutra će se nastaviti sa istom ovom praksom kao na slikama.
Da rade 24 sata dnevno svi ovi uposlenici na ovoliki broj djece, tesko da bi se i dalje mogli kontrolisati bez nekih mjera posebnih. Treba tu zastititi i osigurati sigurnost 24/7 ne samo medju sticenicima medjusobno nego zastititi i samog sticenika od samog sebe da se ne ozlijedi i slicno...pa to ni policija tesko da bi osigurala al et..Sabina Cudic misli da moze
Prikaži sve komentare (53)