Hrvatska i Slovenija nemaju problema ono slovenskog zbrinjavanja nuklearnog otpada koje je mnog bliže hrvatskoj granici i u neposrednoj blizini rijeke, za razliku od onoga koje Hrvatska planira napraviti na granici sa BiH - jednostavno iz tog razloga što hrvatska javnost nije nepismena po ovom pitanju i ne trpe zlostavljanje i lažno informiranje od strane medija.
Otpad koji će se skladištiti na Trgovskoj gori kao prvo nije u tekućem stanju, kao drugo uopće ne spada u klasu visoko radioaktivnog otpada. radi se o nisko i srednje radioaktivnom otpadu koji je imobiliziran u čvrstom stanju te ne postoji mogućnost curenja. Mogućnost da išta pođe po krivu je ravna nuli. Postavlja se pitanje čemu onda sva ova hajka. Odgovor je jednostavan - Bošnjo još jednom traži sadaku.
U Sloveniji je nakon negodovanja lokalnog stanovništa ponuđena kompenzacija bližin općinama od oko milion eura godišnje. Nakon toga, općine su se počele nadmetati koja će prihvatiti slovensko skladište nuklearnog otpada. To pokazuje da su sve brige oko pomenutog neutemeljene. Bošnjo, poznati sadakičar, jednostavno diže što više pompe da bi bio nagrađen donacijama, još jednom.
Prikaži sve komentare (41)