Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hrvatska i Slovenija nemaju problema ono slovenskog zbrinjavanja nuklearnog otpada koje je mnog bliže hrvatskoj granici i u neposrednoj blizini rijeke, za razliku od onoga koje Hrvatska planira napraviti na granici sa BiH - jednostavno iz tog razloga što hrvatska javnost nije nepismena po ovom pitanju i ne trpe zlostavljanje i lažno informiranje od strane medija.
Otpad koji će se skladištiti na Trgovskoj gori kao prvo nije u tekućem stanju, kao drugo uopće ne spada u klasu visoko radioaktivnog otpada. radi se o nisko i srednje radioaktivnom otpadu koji je imobiliziran u čvrstom stanju te ne postoji mogućnost curenja. Mogućnost da išta pođe po krivu je ravna nuli. Postavlja se pitanje čemu onda sva ova hajka. Odgovor je jednostavan - Bošnjo još jednom traži sadaku.
U Sloveniji je nakon negodovanja lokalnog stanovništa ponuđena kompenzacija bližin općinama od oko milion eura godišnje. Nakon toga, općine su se počele nadmetati koja će prihvatiti slovensko skladište nuklearnog otpada. To pokazuje da su sve brige oko pomenutog neutemeljene. Bošnjo, poznati sadakičar, jednostavno diže što više pompe da bi bio nagrađen donacijama, još jednom.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Iznad Dubrovnika se već priprema deponija, samo se ne mogu dogovoriti šta je najotrovnije da se odlaže...
ma samo trpajte!
Ništa, jer je na teritoriji Republike Srpske. Ali ako je voda u blizini neće ni biti tu odlagališta. Imaju pravila za te stvari. I može se ići do evropskog suda. Nemože se samo u novinama žaliti a ustvari se samo želi reći Srbima da ako rješe Republiku Srpsku onda će biti bolje zaštićeni. Gledajmo realno, taj teritorij je izgubljen. Velike sile štite srbe da ih druga dva naroda ne protjeraju. To je dejton.
Otpad je na teritoriji Hrvatske a ne RS-a..
nista, dodik od tolike brige za one koje fol stiti ili ti srbe je zabrinut ko nilski konj pa ide vicicu i trazi vojnu intervenciju od njega i saziva skup u beogradu o trgovskoj gori ups pardon nekoj deklarCiji sda... pored dodika covica i bakira Hrvatska moze nuklearku izgraditi ..ova bavra se ne bi pomakela
Nešto se pitam, jel bolje biti ozračen obogaćenim ili osiromešinim uranom?
Ma nek zrači malo, dobro protiv išijasa
Čuj sta je poduzela NIŠTA KO I DO SAD ZA SVE jbg NIŠTAAA♻️♻️♻️♻️
Slazite nam nesto da se ne sikiramo
Sta je BiH poduzela? Veliko NISTA...
Vjerovatno sto i Dodik za most Peljesac kada ga je proglasio Srbskim nacionalnim interesom,,,,sad je vjerovatno ista matrica kod Bosnjaka "to je tamo negdje oko RSa daleko je to od Sarajeva Zenice i Tuzle" ....jos da hoce sta isposlovat sa Hrvatima bilo bi dobro kao sto je Dodik "naplatio" (izradili ga) most.
malo zategnut reda radi da Hrvati daju ponudu Bosnjacima i cao kao i Mile sto je uradio, pa nek im Dodik objasnjava sto im je preko rijeke deponija nuklearnog goriva koje pri malo jacem zemljotresu moze sve da ode u tri.....kao sto je i nama Bakir za most objeasnio
Za početak ja bih veto uložijo da sam na bakirovo mjestu i komšiićevom pa nek Milorad duma šta dalje.