tesko sam ranjen kao diverzant...ali vise me boli poslijeratna nepravda nego oziljci...pa od kuda pola miliona boraca od jednom...u kojoj sam god akciji ucestvovao uvijek istih desetak u vatru...valjda zatrebalo glasackog tijela pa se nakon rata naglo povecao broj stranackih ramba brus lia i cak norisa...
@yeba.mene.drzava Moja mati nije imala naknadu za civilnu zrtvu rata za brata od 18 godina,drugi brat je tesko ranjen i ne dobija nikakvu naknadu jer mu ne priznaju ocitu invalidnost,sta reci,ako nisi u sda nema te nigdje.
U ovoj državi nije sve do SDA, već i do drugih političkih aktera koji imaju neke druge agende. Za sve što danas imamo u BiH najzaslužnija je SDA, počev od odbrane BiH, njenog međunarodnog priznanja, brojnih reformi koje su napravljene od Dejtona do danas. Nema nijedne u kojoj SDA nije imala ključnu i konstruktivnu ulogu. Mi danas nemamo vlasti jer ne postoji spremnost nekih aktera koji imaju neke druge agende u BiH. Vladavina prava je osnovni princip na kojem je utemeljena EU.
Prikaži sve komentare (113)