Kad ti neko vještački pošto poto pravi naciju od 1993. na ovamo, onda hoće to da imaš ovakve novobošnjačke baljezgarije na sajtu. Te fantazije stvorene od strane SDA i IZ mašinerije mogu samo da se slušaju po kladanjskoj i olovskoj čaršiji, ali ne i po relevantim razgovorima. Dok Bošnjaci ne pošalju nekog "vrlog" akademika, koji se povremeno javi da ponešto i objasni što, kažem, nije za dalje od bošnjačke pijace ili čaršije.
Šta je poenta, kad je SDA mašinerija za ovih 26 godina od (skoro) svih muslimana napravila Bošnjake, što se sad ne bi prešlo na hrišćane? Najradije bi njih Bošnjo uklonio kugom da može, ali kad ne može, ajde da mi njih preimenujemo. Takve velikobošnjačke fantazije se najlakše filuju novokomponovanom narodu u identitetskom beznađu, ali i, mora se priznati, nevjerovatnom osjećaju ljubavi prema zemlji gdje žive i od koju hoće cijelu da bošnjakizuju.Ali to već ne može.
http://bosnae.info/index.php/prema-dr-nadi-klaic-srednjovjekovna-bosna-nikada-nije-bila-niti-srpska-ni-hrvatska-vec-od-pocetka-bosanska
Prikaži sve komentare (144)