Psi mogu razumjeti sta in govorite kad se s njima ponasate kao sa psima, sa zivotinjom koja je stvorena da zivi u najuzoj vezi s ljudima, da se igra s njihovom djecom i bude voljena kao clan porodice. Ako ih smatras necistim i pustas gladne po ulicama oni ce samo znati gristi djecu. Samo zbog ludog vjerovanja
@VKokielov To vazi i za ljude. Sjecatel se onog u La vita è bella “Zabranjen ulaz psima i Jevrejima”? Ako vam je zao nekog na bliskom istoku, sjetite se kad su bili kod vas i vi njih prodajali Nijemcima, ne svi naravno ali neki. I prestanite vise s tim idiotizmom.
Problem je u tome što se vlasnici pasa danas ponašaju prema njima kao prema vlastitoj djeci. Čak neki više pažnje posvećuju psu nego djetetu. Pas je životinja, i ništa više. Nema razuma, ima samo instikte i nagone. I kad mi kažu da ih pas voli..... Pa volio bih te i ja da mi daš besplatan krov nad glavom, da me hraniš ko kralja, da mogu po cijeli dan spavati i izležavati se, a kad mi je ćeif otići prošetati se i popišati da me ti odmah vodiš bez razmišljanja.
Prikaži sve komentare (54)