Islam se tememlji na Kuranu i 6 vjerodostojnih zbirki Hadisa. Ovi izvori jasno podržavaju: Pedofiliju, robovlasništvo, seksualno zloostavljanje porobljenih žena, neravnopravnost žena na svim nivoima abstrakcije. Svako ko ignoriše ova pravila i ko podržava ovu religiju kao i Kršćanstvo(koja manje više podržava iste principe), čini zločin protiv čovječnosti. Svako ko nije prošao naveden izvore, a negira navedene činjenice je još gori od zločinca. Nešto slično četnicima.
Sunen Ebu Davud 2124. ISPRIĆALI SU NAM Sulejman b. Harb i Ehu Kamil, njih je obavijestio Hammad b. Zejd, prenijevši od Hišama b. Urvea, on od svoga oca, da je Aiša kazala: ''Allahov Poslanik, s.a.v.s., me je vjenčao kad sam imala sedam (Sulejman kaže: ili šest godina), a sa mnom je spavao kada sam imala devet godina."592
592 Na temelju ovoga hadisa učenjaci izvlače zaključak da je roditelju dozvoljeno udati maloljetnu kćerku, ali nije preporučeno. (prim. ree.) To što je Allahov Poslanik, s.a.v.s., vjenčao Aišu u sedmoj, odnosno šestoj, godini, bilo je po Allahovoj naredbi. lako ju je vjenčao u sedmoj godni, nije sa njom spavao dok nije postala punoljetna, tj. dok nije napunila devet godina. Ovaj hadis su u El-Kutubus-sitteu zabilježili svi autori, osim Et-Tirmizija.
Prikaži sve komentare (100)