Prelijepo dizajnirana, neviđeno. 52 gosta, 92 člana posade. Provesti jedan dan na ovom čudu biće skuplje nego kupiti sebi kakav polovan brodić (u klasi golfa IV). Zaista mi nije jasan ovaj omjer gosti - posada? Na 229 metara samo 52 gosta, da li je greška u tekstu, ili je stvarno tako?
Postoje stroga pravila u brojevima putnika, načinu gradnje na ovakvim plovilima. To se zove Passanger Yacht Code koji je uslovila Međunarodna organizacija za moreplovstvo. Ta stroga pravila se prevashodno odnose na sigurnost plovljenja, materijale za izgradnju i načim operacija kod jahti, PYC da bi se dobio košta mnogo, prevashodno u samoj izgradnji broda, ali sa druge strane je u operacijama jeftiniji od SOLAS pravila koja dozvoljavaju do 12 putnika. PYC trenutno do 36.
Ovdje se radi o Yahti a ne o turističkom Cruiseru ili nekom drugom tipu putničkog broda. Par informacija je podijelio i "Terra_dementia" ali iz jedne, sasvim druge perspektive. Ako zanemarimo pravila, koja ne predstavljaju problem, ovdje se radi o privatnim yahtama superbogatih ljudi koji treba da imaju sav mogući ugođaj. Ako slikovito sebi predočiš ovu yahtu kao čudo dugačko gotovo dva nogometna terena, onda već počinješ da shvataš koliko je članova posade potrebno.
Prikaži sve komentare (32)