Bobovac su unistili oni koji su prodali vjeru za veceru..mene bi bila sramota kao covjeka da hvalim okupatora svoje zemlje i da mu se klanjam..ako smo fasizam osudili i unistili onda trebamo osmanlije i njihovo zlodjelo osuditi i unistiti da se nikad vise ne ponovi..medjutim jos dan danas zive oni koji su izdali kralja i koji podrzavaju osmanlije time su stavili tocku na drzavu koju ko fol vole i u koju se kunu..zivi grad Bobovac kraljevskki grad..
O čemu pričaš? Ti što su izdali kralja su u vrijeme izdaje bili kršćani. Islamizacija je počela kasnije kada su Turci već uveliko učvrstilu vlast. E tada se tek prodaka vhera za večeru što nije nikakva specifičnost Bosne nego se to dešavalo na hiljadu mjesta u svijetu milom ili silom. Šta miskiš jako se širilo kršćanstvo?
O čemu ti pričaš o nečemu od prije 500 godina?! Pa ako hoćeš izdaju evo ti nema ni 25 godina kako su domaći Bošnjani katolici i pravoslavci ratovali protiv rodjene Države a za račun stranog okupatora iz srbije i hrvatske! Zašto nam primjerom nisu pokazali da su za ono što su “bosanski” kraljevi izgubili od Turaka, Austro-Ugara, kralja Petra! Gdje su to ti “junaci” i nasljednici te BOSNAE nakon što prvi put nakon 1463. godine dobijaju nezavisnost! Pustite sada Tvrtka
Prikaži sve komentare (212)