Zemljo nasih pradjedova Sveta gora Kalvarija, nad Mošunjem nebo grli Od Zabilja i Marosa, Bila topla Lašvi hrli. Sa Zabrđa vidik puca, sve do Žuma i Šantića Teče Lašva zlatonosna, i dolini priču priča. Sva dolina sad je stala, Tebi majko zapjevala. Zemljo naših pradjedova, nećemo te nikom dati To je zavjet Vitezova, nedamo te mi Hrvati. Zemljo naših pradjedova, nećemo te nikom dati To je zavjet Vitezova, nedamo te mi Hrvati.
Bojovnici mnogi momci, iz Jardola, Dubravice U stroju sa njima borci Krčevina i Kruščice. Poginuše hrabri ljudi, Za slobodu i za dom Volimo te zemljo mila, cijelim srcem dušom svom. Sva dolina sad je stala,Tebi majko zapjevala. Zemljo naših pradjedova, nećemo te nikom dati To je zavjet Vitezova, nedamo te mi Hrvati. Zemljo naših pradjedova, nećemo te nikom dati To je zavjet Vitezova,nedamo te mi Hrvati.
@Branimir1 Blaž Kraljević '92: Ne dozvoliti podjelu BiH, radi se o našoj sudbini Za njegovo ubistvo niko nije procesuiran. Prema tvrdnjama onih koji su dobro poznavali političke prilike u to vrijeme Kraljevićevu likvidaciju naredio je Gojko Šušak tadašnji ministar odbrane Hrvatske, i to Mati Bobanu, koji je navodno organizirao izvršenje ovog zločina.
Prikaži sve komentare (555)