Pametni ljudi ne koriste tu aplikaciju, to je za maloumne koji daju besplatno svije informacije. Informacija je najskuplji resurs na svijetu
SVI daju svoje podatke samim tim sto koriste mobitele ili internet. Tvoj broj telefona u tudjem mobu automatski znaci da Facebook ima tvoje ime, broj i sve ostalo sto stoji u tvom profilu kod te osobe i kod svake osobe s kojom ikad komuniciras koja je dala dozvolu svom adresaru. Isto vazi i za slike. Face recognition te cupa iz slika i taguje s lokacijama na kojim budes i povezuje s ljudima koji su takodje tu ikad bili.
@wildbillklixon97 Takodje, ako imas ikakav "voice assistant" - mob te 100% slusa i prati okolo, cekajuci na kljucne rijeci koje onda koristi da ti "proda nesto". Kad krenu da ti iskacu reklame za nesto o cemu tek mislis da ti treba - to je zato jer tvoj mob prati tebe a ljude oko tebe prate njihovi. I dojavljuju sve u "centralu". No najzabavnije je kad ukapiras da te cak i "glupi" mobitel prijavljuje dok hodas gradom - mob anteni, antena telecomu, telecom onom ko plati.
Prikaži sve komentare (38)