Zapusteno bosnjansko ruralno podrucje, dok Bakir, Sulejman, Zlatko, Nermin, Fahrudin i drugi, glume pijane ruske tajkune kad je raspodijela bosnjackih poreza u pitanju i redovno finansiraju posrbljene i pohrvacene. Sjecam se dobro, vrijeme kad je samo zatvorena naplata autocesta bila izmedju Sarajeva i Zenice, Vijece Ministara donosi zakon o raspodijeli prihoda od autocesta i dodijeljuje genocidnoj tvorevini 40% sredstava koje su se iskljucivo kupile izmedju Sarajeva i Zenice.
Ili primjer 2. Za autocestu izmedju Sarajeva i Zenice, FBIH vlada uzima profit od BH Telekoma i ulaze stotine miliona u autocestu koju poklanja Autocestama FBIH Mostar DD. Prikupili lovu od Bosnjana kroz telekom, prebacuju je u autoceste. U isto vrijeme HDZ poklonio UZPima onaj dio telekoma koji su ukrali u 90tim i sad je vlasnik HT iz Hrvatske. Sto znaci ne uplacuju nista u FBIH budzet. Ista stvar i sa EP BIH, profit EP BIH ide u zajednicki budzet, profit EP HZ HB ide Aluminijumu i HDZ
Da ne govorim o 10-godisnjem poklanjanju struje EP BIH Aluminijumu iz Mostara sto je kostalo EP BIH 500 miliona eura koje je uzeto od Bosnjana i prebaceno HDZ UZP-u u zapadnu Hercegovinu i to u vrijeme kad se Vecernji list hvalio kako je zapadna Hercegovina najrazvijenija u BiH, a tipovi ukupno uplate 6% poreza u BiH, sto je mizerija veca nego prije rata kad ih je ostatak Bosne "sadakirao" punih 50 godina.
Prikaži sve komentare (122)