Zadnjih 100 godina je potrošeno približno polovina svjetskih izvora nafte. Sa današnjom tehnologijom bi druga polovina bila potrošena za nekih 50 godina. Pa se govori o sintetičkim (vještačkim) gorivima. Ugalj bi u 21-om stoljeću mogao imati veći značaj nego u 19-om.
U Njemačkoj postoje vještačka brda od iskopanog uglja. Pokrivena su zemljom, i recimo kada padne snijeg, djeca se sankaju. Smatra se da bi to u sredinom 21-og vijeka moglo bilti korišteno kao privremene lako dostupne zalihe za nešto što je 60-ezetih 20-desetog smatrano za dragocjenim za tranzitni period na nove izvore energije u budućnosti.
Ako se kosi trava po nekoj zelenoj površini, često se to obavlja pomoću benzinske kosilice. U osnovi budalasta varijanta za trošenje benzina ili9 bilo kakvog drugog energenta. U zemljama Beneluxa pokušavaju bez ikakve kosilice, dovedi kravu da pase travu i nuždom đubri. Britanac jedan kopirao ideju i pokušao u Britaniji isto tako. A onda ti dođe neki Putinov degenerik da se igra otrovima polonijum 90 ili Novačok, pa zatruje livadu tim sranjem.
Prikaži sve komentare (17)