Lijepa gesta Merhameta, ali država treba stati iza porodica nastradalih. Dodjeliti obojci odličije Zlatna policijska značka i da porodice primaju mjesečni novčani dodatak za taj status, kao i penzije u visini Šehidskih penzija, te svu brigu oko školovanja njihove djece i zaposlenja njihovih supruga u slučaju da nisu zaposlene, i naravno zaposlene u Elektroprivredi, BH Telecomu, BH Pošti, a ne u Bingu i slično ...
Haj ba nemojmo pretjerivati sad. Digne se medijska hampa oko necega i odmah ljudi u delirijum. Orden narodnog heroja im treba dati? Cuj zlatnu policijsku znacku jer su se pojavili na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme. Shvatam ja svu tragediju koja se je desila, al majka mu stara zlatnu policijsku znacku? Isto ko sto neki dan izgradise spomenik u dvoristu visokoskolske ustanove djevojkama koje su poginule u saobracajnoj nesreci, pored vise od 5.000 Sehida i poginulih boraca.
jo008- Kad na hiljade lažnih RVI, Nosioca Zlatni ljiljan, Zlatna policijska značka, Srebreni štit, Trolist itd. mogu imati odličija i primanje za isto, mogu i ova dvojca koja su poginula na izvršavanju svojih zadataka.
Prikaži sve komentare (33)