ARBiH je slomila kičmu četničkoj vojsci u visegodisnjem ratovanju dok se HV ko fol obucavala i debljala u kasarnama a jedan period napadala Mostar, Vakuf,... Kad su osjetili da su dovoljno slabi prave Bljesak, Oluju. Kome su oni pomogli osim sebi jer su '92 uspjeli prebaciti rat u BiH umjesto da se tuku po HR a onda se ko hinje povukli i ostavili nespremne Bošnjake. Sreća herojski smo se uz ogromne žrtve oduprli. To je istina a oni nek i dalje grade svoju.
@demonter_neistine Pa koji si ti rat gledao na TV?? Porediti HV i ABiH u bilo kojem segmentu je neozbiljno jer obučenost, spremnost i opremljenost HV-a je kao da upoređuješ Golf 2 i golfa 7. Pa HV i HVO su oslobodili više teritorija BiH nego ABiH, a to što je oslobodila ABiH je vecinom posljedica pritisaka HV-a. Znam da je teško prihvatiti istinu ali barem nemoj javno objavljivati gluposti.
@mijat0 - deder ti gukni malo o tome kako je sav MTS za Armiju i narod BiH prepolovljen kod samog istovara sa brodova i oduzrt Bosni. A da je sve urađeno da se rat prenaci u Bosnu je tačno. Čak je Tuđman 1993 tražio da se i Kosovari pokrenu i obečao oružje. Tražio je Južni front i razvlačenje Srbije na sve četiri strane. Naravno Rugova ga je odjebao sad pa sad. Bosna je dva rata izdržala na svojoj teritoriji, treći će biti u Srbiji i Hrvatskoj.
Prikaži sve komentare (246)