Vatikan kao i svako normalan zna da ukazanja nisu vjerodostojna, ali racunajuci sa tim da je puno vise onih sa kojima se moze manipulisat koji zbog raznih nevolja dolaze u sve u vecem broju sto im se laze iz centara Medjugorja koji prave biznis, onda postoji latentna opasnost da Medjugorje zasjeni Vatikan.
Katolička crkva je Rimska predkršćanska crkva koja je objedinjavala sve kultove tog vremena. Zvanična religija u Rimu prije kršćanstva zvala se Katolička crkva, i to je bilo kao ministarstvo vjere za sve kultove. Ovdje se jedan kult pretjerano izdigao i treba reagirati. U Mitrinom hramu na Vatikanskom brdu stoji: "Jedite meso moje i pijte krv moju da biste bili jedno samnom", a to je katolička euharistija. Ovdje se radi o nekontroliranom korištenju kulta i crkva se boji posljedica.
Kada je Cibela-Kibela prenesena sa Delfa, to je bilo strogo planirana duhovna akcija sa ciljem da se sačuva Rim od propasti. Sada nekakvi amateri šire kult Cibele i očito dovode u propast katolike Bosne. Isto se desilo kada su pred rat nosili tijelo posljednjeg Bosanskog kralja sa pričvršćenom glavom koju je sultan odsjekao. Kuda god su prošli, tu su hrvati najteže stradali. Pravoslavci su taj obred sproveli vađenjem kostiju iz jama i vičniji su tome. Kasnije su jame napunjene.
Prikaži sve komentare (145)