Ja kao Bosanac/Bošnjak nemam nikakav razlog da navijam za Hrvatsku. To što su nam susjedi mi ne znači ništa! Nije svaki komšija dobar komšija! Meni je brat neko ko mi misli dobro pa makar živio i na kraju svijeta a ne neko samo zato što mi je komšija a iza mojih leđa mi sprema zamku! Hrvatska ničim nije zaslužila moje navijanje niti je mene bilo čime zadužila. Naprotiv, država Hrvatska uporno, redovno i stalno ponižava moju domovinu BiH,
zabija političke noževe u leđa mojoj državi, i moj narod smatra nižom klasom ljudi. Poštujem uspijeh Hrvatske reprezentacije ali to ne znači da moram navijati za njih. Njihov uspijeh je samo NJIHOV USPIJEH i nema nikakve veze sa Bosnom niti sa nama Bosancima. To što neki Bosanci srcem navijaju za Hvratsku (jer misle da će tako biti više moderni i "in") je ništa drugo nego jadno i naivno kićenje tuđim perjem.
Fazon jeste u tome da ti kao bosnjak nisi prispio ni do prodavnice jer nemas domovinu na zalost,a Hrvati imaju za sta da slave i da se bore,glasaj za sda i uzivaj.
Prikaži sve komentare (116)