Alma bona, ti ces u Austriji uvijek bit stranac i tacka. Na tvoje pitanje "Šta je da bi neko postao Austrijanac" evo ti odgovor - moras BITI Austrijanac. Nema tu hu ha, ovo ono... Il jesi etnicki, krvno, pripadnik nekog drustva ili nisi. Ti nisi. Ti si Bosnjakinja i koja zivi u Austriji i koja hoce da bude Austrijanka. Neces to nikad bit, isto ko sto nikad neces postat Mongolka ili Kamerunka. Ljudi su ti dozvolili da boravis u NJIHOVOJ zemlji, budi zahvalna i suti! Kraj price.
@KvachicaShachir Kontam tu sustinu bolje od tebe. Niko ne tvrdi da ona nema pravo da nekog predstavlja, vec je stvar ovdje u njoj i ovoj njenoj pateticnoj prici o tome kako se postaje Austrijanac. Covjek je usputno spomeno "Nismo u Bosni" (svega 3 rijeci), a ona tu ufatila pjenit i kukat ko da je njoj neko nesto duzan. Sto nije nastavila radit svoj poso? Nije tema sjednice bila odakle je ona. A sto se tice "ad hominem", cojk je u pravu. Bosna jest sjebana zemlja, iz prve ruke tvrdim.
@KvachicaShachir Kontam tu sustinu bolje od tebe. Niko ne tvrdi da ona nema pravo da nekog predstavlja, vec je stvar ovdje u njoj i ovoj njenoj pateticnoj prici o tome kako se postaje Austrijanac. Covjek je usputno spomeno "Nismo u Bosni" (3 rijeci), a ona tu ufatila pjenit i kukat ko da je NJOJ neko nesto duzan. Sto nije nastavila radit svoj poso? Nije tema sjednice bila odakle je ona. A sto se tice "ad hominem", cojk je u pravu. Bosna jest sjebana zemlja, iz prve ruke tvrdim. Nije slago
Prikaži sve komentare (275)