Od kada se Balkan pridružio većem muslimanskom svijetu, Turci su vidjeli ovaj region kao svoj dom. Ovdje su izgrađeni gradovi, putevi, škole, bolnice, mostovi, džamije i tako dalje. ---- Bošnjaci najsrecnijim periodom svoje istorije smatraju okupatorsku Osmanlijsku imperiju. Istu onu imperiju koja je napuštanjem Bosne i Hercegovine ostavila 97% nepismenog stanovništva. Zbog par mostova, džamija i kupatila, Bošnjaci ne mogu prežaliti feudalno ustrojstvo zemlje.
zadnjih mjeseci je samo razlika jer nakon podmuklog zapadnog plana da syebe Erdogana,.koji je propao, i Turska je promijenila curak i plocu. Sada su se malo udaljili od zapadnog fasizma ciju su dio bili veci dio svog postojanja i prisli slobodarskim i antifasistiskim zemljama. To se odrazilo i na BiH cija poturceno-smradovsko-konjusarska-vjecito u savezu sa fasistima-balijska falanga se nasla podobro razocarana turskim zaokretom.
za razliku od svetosavske i škutorrske gangaške opančarske seljadije kod koje je nepismenost bila 100% osim ono malo sveštenstva i svećenstva koje je znalo jedva sricati samo bibliju, Bošnjaci su itekako bili i pismeni i obrazovani. to što nisu znali latinicu (koja im je došla sa okupatorskom A-U monarhijom) nego koristili arebicu - arapsko pismo prilagođeno fonetskom sistemu bosanskog jezika ta činjenica ne znači, o ti đikanski čvarkožžderu, da su Bošnjaci bili nepismeni
Prikaži sve komentare (197)