Kada vidimo koliko su hdz i snsd potkopavali daljni razvoj Rep BiH i pokusavali razbit jednu jedinu onda su ove brojke jos pozitivnije nego sto su! Svaka cast i samo naprijed!!!!
Glup si ti. Drzavna ekonomija nije isto kao granap koji vodi neki digitrondzija. Ovaj deficit je u stvari saldo ipod racunice - posledica miliona individualnih odluka potrošača, preduzetnika i investitora. U sistemu otvorenog trgovanja bilansi uopste ne moraju biti uravnoteženi, a deficiti i cak viškovi mogu trajati godinama bez negative posljedice, pod uslovom da zemlja ne manipuliše svojom valutom, a deficiti se solidno finansiraju.
Manipulisati valutu ne mozemo,vezana je zaEuro - a da je deficit potkovan vidi se na ekonomskim pokazateljima pocevsi od stope inflacije pa sve na dalje - a posto dijaspora pumpa na milijarde KM svijezeg kapitala je odlicno - a koliko novca spava na stedisnim racunima i ne koriste se - s time bi privreda dobila jos jednu inekciju u pozitivnom smislu. Izvo s raste - dobro Uvoz raste - takodjer dobro. Indikator da narod trosi vise novca, tj. da raspolaze s vise novcem nego lani. Cheers
Prikaži sve komentare (49)