" Dudakovica pustili da se brani sa slobode i u cemu je problem? Jel se krio? Jesu li ga skrivali drzavni organi? Jel pobjegao u drugu drzavu? Nije, kao nasi srpski heroji!!! " Srđan Puhalo
@kasperSRB2 - Hakija Mehonjić, a ne Naser Orić.... Usput: Znate li braćo Srbi gdje su vam bili SVI oficiri i 99% vojske npr. u noći 13. septembra ‘95 kada je Atif Dudaković sa 502. viteškom ušao u Bosanski Petrovac? Bili su ili u Banjaluci ili na putu za Srbiju. Kako znam? Pa tako što sam kao vojnik VRS, došao ranjen sa neke planinske vukojebine Liskovice između Mrkonjića i Jajca da vidim šta mi je sa porodicom u istom tom Bosanskom Petrovcu.
Da, bio sam vojnik. Naoružan. Legalna i legitimna meta. Kao što su za mene bili vojnici Petog korpusa. Braća po oružju. Ali, zanimljiva je to stvar. Oficiri srBski, sve sa svojim familijama, desetak dana prije “viteški” su se poput zadnjih hijena izvukli iz grada. Bez bilo kakvih borbi, jer borbi i nije bilo. Za njima je po nekoj intuiciji nahrupio narod. Vojska koja bježi deset dana prije svog naroda.
Prikaži sve komentare (336)